franja
menu
Biografia...  

El Grup Bergantí es va crear la tardor de l’any 1982. De llavors ençà han estat un munt d’actuacions que han dut al grup a actuar a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. A Pamplona, Getxo, Bakio, Mayorga, Múrcia, Dénia, França, Andorra, Luxemburg, i a Cuba, a la Ciutat de l’Havana, amb motiu de la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya, a Cuba.

A Catalunya d'entre les cantades d’havaneres que podríem remarcar per la seva popularitat, ha actuat a la de Calella de Palafrugell (1983-1988-1994-1998-2002-2007), a l’Arbreda de Palamós (1995 a 2007), l’Escala, l’Estartit, Platja d’Aro, Begur, Lleida, Tarragona o a les festes de la Mercè de Barcelona.

formacioinicial

Aquesta formació musical també ha actuat en diversos actes oficials com podem destacar el de "Juan Sebastián de El Cano" amb motiu del saló Nàutic Internacional, a la clausura de les jornades pre-olímpiques que es realitzà al Palauet Albèniz de Barcelona, quan es va presentar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 1992. A destacar també la participació a les Festes per a la commemoració del 750 Aniversari de l’alliberament de l’illa de Formentera.

Cal mencionar la participació en l’edició d’un vídeo promocional de la Costa Brava que la cadena britànica BBC, va realitzar per a tot el món de parla anglesa. Així mateix va participar en l’espectacle "Antologia de l’Havanera", que es va representar al Teatre Condal de Barcelona.

El Grup Bergantí, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència musical, ha enregistrat sis discos en format K7/CD i ha col·laborat en l’edició del disc de la Cantada de Calella de Palafrugell l’any 1988, en el disc de la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós de l’any 2000, en el disc de l’homenatge al mestre Ortega Monasterio de l’any 2001 i en la gravació del DVD "Havaneres i cançons cubanes" del grup Els cremats.

Més de 1600 actuacions del Grup Bergantí, dins les festes que s’organitzen en les diverses contrades dels Països Catalans.

Accés a la pàgina de l'homenatge de l'any 2007

marta

Actualització
free web counter
Estadistiques
Mapa web
Web antiga
cent